Водоподаването в цял Пловдив е възобновено. Това съобщи за TrafficNews говорителят

...
Водоподаването в цял Пловдив е възобновено. Това съобщи за TrafficNews говорителят
Коментари Харесай

Водоподаването в Пловдив е възобновено след голямата ВиК авария

Водоподаването в цялостен Пловдив е обновено. Това заяви за  TrafficNews представителят на ВиК инж. Антон Гълъбов. Toва се случва след огромната повреда, която остави високите етажи на Пловдив без вода.
Прочетете още
Гълъбов пожела да разясни, че съществува опция в пиковите часове от 18:00 до 20:00 през днешния ден водоподаването да намалее още веднъж. Той добави, че повредата не е отстранена изцяло, само че чиновниците вършат всичко допустимо и работят на терен от нощес.

„ Искам да благодаря на екипите, които от през вчерашния ден работят и се стараят да отстранят повредата. Работата продължава и до този миг, като в случай че имаме шанс чакаме да възстановим зареждането на 100% ", съобщи Гълъбов.

Припомняме, че високите етажи на Пловдив останаха без вода през днешния ден, след огромната повреда, която стана през вчерашния ден в града. Припомняме, че случая стана към 17:30 – 18:00 часа при премахването на железопътния мост в източната част на града по плана на НКЖИ. Служители на наетата компания реализатор не са спазили нужната технология и са прерязали захранващия тръбопровод. Сигналът е получен във ВиК към 19:00 часа и незабавно са уведомили и кмета.

 „ Аварията е доста огромна, беше пресечен източния магистрален тръбопровод, защото огромна част от структурата на моста е паднала върху него. Успяхме да изолираме сектора и да пуснем други мощности и по този начин да възстановим огромна част от водоснабдяването в Пловдив, само че до високите етажи към момента не доближава.  В момента на място има наш екип и се надяваме до 18 часа казусът да бъде напълно отхвърлен ”, разяснява инж. Антон Гълъбов по-рано през днешния ден.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР